Fotoalbum 2015

Dit is de index naar alle albums van november en december 2015.

 

5D M07395d

10 november 2015

Wake Wapenstilstand

Na verleden jaar in Rijmenam vond dit jaar de vredeswake voor Wapenstilstand plaats in de Sint-Ludwinakerk aan de Putsesteenweg in Bonheiden. De plechtigheid werd geleid door Guy Pauwels.
Marleen Wellens blies er de Last Post, waarna de Koninklijke Muziekvereniging van Bonheiden o.l.v. Bart Van Buggenhout de rest van de viering muzikaal ondersteunde. Het vocaal ensemble van het conservatorium bracht Amazing Grace en de kinderen zongen het vredeslied. Het verhaal van de soep en de soepsteen werd aan de kinderen verteld door burgemeester Guido Vaganée. Na de wake vertrok de fakkelstoet richting Sinte-Mariaschool, waar men nog soep aangeboden kreeg van 11.11.11.


5D M07395d

21 november 2015

Mosselsouper

In ons jubileumjaar ging op 21 november ons jaarlijks mosselsouper van de Koninklijke Muziekvereniging Bonheiden voor het eerst door in Rijmenam.
Vroeger was er veel rivaliteit tussen verschillende fanfares en harmonies van dezelfde of naburige gemeenten, en dat werd in min of meerdere mate overgenomen door hun aanhang en bevolking.
De muziekvereniging is ondertussen de enig overgebleven muziekmaatschappij in de gemeente en wil hierdoor de muzikale integratie van Bonheiden en Rijmenam extra in de verf zetten. Naast de lekkere mosseltjes kon men ook genieten van heerlijke vol-au-vent en curryworst. Het mosselsouper werd muzikaal omkaderd door het klarinetensemble De Klare Rietjes. Zij kregen terecht menig maal applaus.