Fotoalbum 2014

Dit is de index naar alle albums van het vierde kwartaal van 2014.

 

5D M07395d

5 oktober  2014

Kinderkankerdag in Planckendael.

Voor het 21ste jaar op rij werken Stichting tegen Kanker, vzw Nationale Kinderkankerdag, dierenpark Planckendael en een massa vrijwilligers op de eerste zondag van oktober (05/10) samen om jonge patiëntjes en hun familie een zorgeloos dagje ontspanning te bieden tijdens de Nationale Kinderkankerdag in dierenpark Planckendael.

Jaarlijks zijn er ongeveer 320 nieuwe kankerdiagnoses bij kinderen. Door de doorgedreven onderzoeken stijgen de geneeskansen, maar dat neemt niet weg dat de ziekte een enorme impact heeft op jonge patiëntjes en hun families. Karel Verbist, voorzitter van de vzw Nationale Kinderkankerdag, drukt treffend uit hoe moeilijk het voor een gezin is als één van de kinderen een ernstige ziekte heeft: “Als een kind ziek wordt, wordt heel het gezin ziek".

Kanker zet heel wat druk op de familiebanden. De Nationale Kinderkankerdag brengt daar verandering in. Het gezin dat zich normaal gezien moet organiseren in functie van het zieke kind, kan een gezellige en fijne dag doorbrengen in een betoverend kader. Iedereen krijgt ook de gelegenheid om mensen te ontmoeten die dezelfde moeilijkheden doormaken. Dit jaar zijn er om en bij de 900 personen en voor de patiëntjes & hun broers en zussen creëerde men een droomlandschap. Rond 9u kwamen de eerste bussen met patiëntjes toe en werden zij verwelkomd door de Mechelse Kolveniers, terwijl twee komieke mijnheren hen wegwijs maakten wat er allemaal gaat gebeuren en soms, nogal dikwijls, iets wijsmaakten. Een feestelijke begroeting kan enkel met muziek. Dit jaar was een heus sextet van de partij. “De Klare Rietjes”, het klarinetensemble van de Koninklijke Muziekvereniging Bonheiden speelde lichte deuntjes en tijdloze klassiekers. Iets verder stond er dan weer een hele grote mijnheer in een raar pak, die van links naar recht huppelde met enorme grote passen. Springkasteel, foto’s op een Politiemotor, voetbal, dierenpark, ontspanning en rust… heel veel om eens een dagje uit de harde realiteit van elke dag te zijn. Om alles in de beste omstandigheden te laten verlopen, waren de verplegers van de kinderoncologische verzorgingscentra van de partij. Er was ook een centrale hulppost ter plaatse, maar de medische omkadering werd bewust discreet gehouden zodat de kinderen enkel aan hun plezier hoefden te denken.

Stichting tegen Kanker vormt de schakel tussen de ziekenhuizen en de Nationale Kinderkankerdag omdat ze de contacten met de kinderoncologische diensten en de bussen naar het park coördineert.

De drie partners werken al 21 jaar samen om van deze dag een groot succes te maken. Het avontuur is ook enkel mogelijk dankzij het vertrouwen en de medewerking van de grote kinderoncologische centra van ons land, de steun van talrijke partners en sponsors en de toewijding van een groot aantal vrijwilligers.

De dag werd afgesloten met een schaduwpoppenspektakel, maar velen kijken al uit naar volgend jaar.


5D M07395d

10 oktober  2014

KunstWerk(T) - "PARTY ART" Sint-Katelijne-Waver.

Het leek wel een vernieuwd Sint-Michielskasteel. Zo opende schepen Ronny Slootmans de tentoonstelling PARTY ART. Het Sint-Michielskasteel had een ware metamorfose ondergaan. Als kunstenaars zich ermee bemoeien is succes verzekerd. Eerder dankte Uschi Gils de twintigtal deelnemende artistiekelingen voor hun participatie aan, en het gemeentebestuur en sponsors voor financiële steun voor de tentoonstelling Kunst Werk(t). Een woordje van dank was er ook voor de “Klare Rietjes” uit Bonheiden. Dit klein gezelschap, het klarinetensemble van de Koninklijke Muziekvereniging Bonheiden, brengt frisse muziek waaronder veel gekende klassiekers en zijn regelmatig de smaakmakers op feestelijkheden en bijeenkomsten met beperkt publiek.

 


5D M07395d

22 oktober  2014

Inathe en kindergemeenteraad presenteerd CWxRM in Keerbergen.

Ianthe Van Marcke, de kinderburgemeester van Bonheiden en tevens muzikant bij de Koninklijke Muziekvereniging Bonheiden, stond krachtig de pers te woord tijdens de persconferentie waarbij zij het project CWXRM beschreef en promootte. Wij zijn fier op Ianthe en het voltallige kindergemeentebestuur dat ook nog debatteerden over andere onderwerpen. Een van die onderwerpen was het organiseren van een tekenwedstrijd (kerstkaartjes) en na stemming werd beslist dat promotie zou gevoerd worden via de Rijmheide, het actieve krantje van de gemeente Bonheiden-Rijmenam.

 


5D M07395d

23 oktober  2014

Sterr Carron presenteerd nieuw boek Matsya.

Op 23 oktober 2014 werd in de Bib van Bonheiden het nieuwste boek ´Matsya´van Sterre Carron voorgesteld. NAU Uitgevers had een receptie voorzien, en burgemeester Guido Vaganée en het schepencollege van Bonheiden kregen als eersten een exemplaar aangeboden. Het Bonheidense bestuur bood Sterre en de uitgeverij twee boeken over en Bonheiden en Rijmenam aan, en een mooi versierd potlood. Een introductie van een nieuw boek en bijhorende feestelijke omkadering was een primeur voor de Bib. De “Klare Rietjes”, het klarinetensemble van de Koninklijke Muziekvereniging Bonheiden, wist op treffende manier Sterre muzikaal te verrassen. Tijdens de voorstelling van het boek, legde Sterre uit dat zij onder andere opzoekingswerk deed in het Imelda ziekenhuis Bonheiden, meer bepaald was zij op zoek naar een grote plaats waar een moord kon of moest gebeuren. Zij vertelde ook dat er in het boek taferelen afspelen op heel herkenbare plaatsen in Bonheiden, Mechelen en Sint-Katelijne-Waver. Burgemeester Guido Vaganée feliciteerde Sterre voor haar nieuwe superspannende thriller en promotie voor Bonheiden, waar waarschijnlijk verschillende moorden worden gepleegd. Anderzijds verwees hij naar alle inspanningen van het bestuur om de lokale criminaliteit te bestrijden, en met een kwinkslag hoopte hij dat haar boek de criminaliteit niet zou stimuleren.

Voor Sterre, die bestempeld wordt als één van de beste Vlaamse thrillerschrijfsters van het moment, werd het nog een lang weekend met veel signeersessies.

 


5D M07395d

8 november  2014

Eerste dubbelconcert in G.C. 't Blikveld Bonheiden.

Het dubbelconcert in G.C. ’t Blikveld op 8 november door de Koninklijke Harmonie De Verenigde Sint-Katarinavrienden uit Sint-Katelijne-Waver en de Koninklijke Muziekvereniging Bonheiden was een voltreffer. De Muziekvereniging o.l.v. Bart Van Buggenhout vatte de avond aan met muziekwerken van allerlei genres. Na de pauze legde de harmonie uit Sint-Katelijne-Waver o.l.v. Tom De Haes, twee concourswerken op de pupiter. De presentatie lag in handen van Patrica Frederickx, die ooit nog majorette was bij de vroegere fanfare Sint-Rochus. Mia Cools, voorzitster van de organiserende muziekvereniging, dankte beide dirigenten en presentatrice voor de schitterende muzikale avond en wenste de Katarinavrienden veel succes op het provinciaal concours te Heist op den Berg, waar zij de dag later UITMUNTEND behaalden.

 


5D M07395d

10 november  2014

Bloemenhulde en Vredeswake met fakkeltocht naar 't Smiske.

Op de vooravond van Wapenstilstand was er rond 18u een bloemenhulde aan de begraafplaats van Rijmenam met burgemeester Guido Vaganée (N-VA) en muzikale ondersteuning door enkele hoornspelers. Marleen Wellens blies er de Last Post. Achteraf was er nog een vredeswake in de nokvol gevulde Sint-Martinuskerk te Rijmenam waar heel veel kinderen aanwezig waren. Er waren tekeningen van de schoolkinderen, voordrachten en muziek door de Koninklijke Muziekvereniging Bonheiden o.l.v. Bart Van Buggenhout. Daarna ging het in een fakkeltocht richting ’t Smiske, waar de oorlogspastoor vertelde over de gruwel en leed in onze gemeente tijdens de Grote Oorlog. Zoals in de oorlog werd er ook gratis soep bedeeld. Met dank aan de organisatie 11.11.11.

 


5D M07395d

10 november  2014

Oktober-november-verjaardagsfeestje in de Krankhoeve.

Na de Vredeswake in de Sint-Martinuskerk van Rijmenam werden alle muzikanten en aanwezige partners uitgenodigd op het oktober-november-verjaardagsfeestje van verschillende muzikanten van de Koninklijke Muziekvereniging Bonheiden. Vanaf 20u kregen de eersten al aperitief. Degenen die nog eerst de fakkeltocht meemaakten kwamen rond 21u toe en konden dadelijk aan tafel voor soep en lekkere kip met appelmoes, klaargemaakt door Eddy Luytens. Gewoonlijk vindt dit etentje de tweede helft van een repetitie plaats, maar omdat wij nog duchtig moeten studeren en repeteren voor de nieuwe muziekwerken voor het kerstconcert in december, moeten alle repetities optimaal benut worden, aldus dirigent Bart Van Buggenhout. Een kleinigheid voor voorzitster Mia Cools, die direct de koe bij de horens pakte en de Krankhoeve reserveerde voor deze gelegenheid.

 


5D M07395d

11 november  2014

Sinte Mette zingen door 11.11.11.

Een delegatie van de Koninklijke Muziekvereniging Bonheiden met burgemeester Guido Vaganée op kop, gaven hun muzikale steun aan de 11.11.11-actie om gelden te verzamelen voor het goede doel. De muzikanten begeleidden de kinderen bij het zingen van verschillende Sinte Mette-liedjes.

 


5D M07395d

22 november  2014

Mosselsouper met een musikaal tintje  in de Krankhoeve.

De Krankhoeve wordt te klein om de talrijk opgekomen mosselliefhebbers een plaatsje te geven op het Mosselsouper van de Koninklijke Muziekvereniging Bonheiden. Omdat verleden jaar veel volk tegelijkertijd kwam eten, kon men dit jaar om 18u of om 19u30 reserveren. Niettegenstaande deze oplossing en de meer dan 130 personen die deelnamen aan het mosselsouper werd het goochelen om iedereen snel en aangenaam te laten plaats nemen en te bedienen. Speciaal tijdens deze editie was het optreden van het klarinetensemble “De Klare Rietjes” (Else, Linda, Sarah en Anneke) van de Koninklijke Muziekvereniging Bonheiden, die de gezelligheid muzikaal onderstreepten met eigen werk. Veel lof was er voor onze meesterchefs. Burgemeester Guido Vaganée bereidde de smakelijke en lekker gekruide mosseltjes, en de overheerlijke Vol-au-vent werd naar jaarlijkse traditie door Eddy Luytens vakkundig geprepareerd. Voor dessert was er taart, maar de Hasseltse koffie viel ook erg in de smaak.
Veel blije gezichten, maar voor volgend jaar kijken we zeker uit naar een grotere locatie. Hopelijk tot dan.

 


5D M07395d

10 december  2014

Heerlijke dampen van glühwein en kerstmuziek op de markt Bonheiden.

Alhoewel dreigende wolken en een wispelturige tent, die aangemoedigd door de hevige wind, zich te pas en te onpas wist te verplaatsen, werd door de aanwezige muzikanten en bestuur de nodige tactische maatregelen genomen om dat zenuwachtig ding te bedwingen. De tent werd vakkundig door Luc van de technisch dienst Bonheiden verankerd. Als de muzikanten het beste en minst winderige plaatsje voor hun concert hadden gevonden, voor de wereldwinkel notabene, weerklonken de eerste kersliedjes en ging de ijzige wind zachtjes liggen. Koud bleef het de hele namiddag, sommigen hadden zich hierop voorzien met warme kledij en handschoenen, anderen hadden juist vóór de concerten nog vlug bij de marktkramers de nodige warmtemakers aangeschaft.

Onze muzikanten speelde de kerstliedjes die Guido had bewerkt, maar ook een resem kerstliedjes uit het “Klare Rietjes”-repertorium kwamen aan bod. Christa en Lydie zorgden voor de warme en koude godendrankjes, die gretig werden geconsumeerd om de innerlijke warmte te stimuleren. Met momenten was er een straaltje zon, en wij waren aangenaam verrast dat we veel sympathisanten mochten ontvangen, die ons steunden.

Veel van onze muzikanten konden door beroepsactiviteiten of school en examens niet aanwezig zijn, maar we weten dat deze echte muzikanten er graag hadden bij geweest.

 


5D M07395d

19 december  2014

Kerstconcert - Christmas Around The World.

In een koude Sint-Martinuskerk te Rijmenam bracht de Koninklijke Muziekvereniging Bonheiden o.l.v. dirigent Bart Van Buggenhout op vrijdag 19 december haar “Christmas Around the World” kerstconcert. Presentatrice Patrica Frederickx wees erop dat enkele jaren geleden de enige fanfare van Rijmenam er toen mee stopte. Met het thema “Verzoening” wil de muziekvereniging uit Bonheiden beklemtonen dat muziek het bindmiddel tussen leefgroepen is dat alle bekrompen discussies en tegenstellingen overstijgt. In het eerste deel was “Windows of the World” van Peter Graham het hoogtepunt, terwijl in het tweede deel speciale bewerkingen van kerstliederen door de kerk galmden. Na het concert kregen alle toehoorders in zaal Sint-Maartensberg een drankje aangeboden, waarbij de voorkeur naar de lekkere CAVA ging. Terwijl men kon kijken naar de foto’s van alle evenementen die de muziekvereniging tijdens het jaar 2014 organiseerde of haar medewerking gaf, werd er nog lang gepraat over het succesvolle concert en gingen de gedachten snel over naar wat zal komen tijdens het jubileumjaar 2015.