Fotoalbum 2014

Dit is de index naar alle albums van het derde kwartaal van 2014.

 

5D M07395d

6 juli  2014

Eerste ZomerZondag in de Krankhoeve in Bonheiden

33ste editie van de ZomerZondagen met concerten onder het vlinderzeil aan de Krankhoeve in Bonheiden. De JEUK LIVE BAND, Muziekvereniging uit Bonheiden geeft o.l.v. Bart Van Buggenhout, Barbara Dex met een Nederlandstalig programma.

 


5D M07395d

13 juli  2014

Tweede ZomerZondag in de Krankhoeve in Bonheiden

Het is zomer maar wel met kwikkel-kwakkelweer. Aanvankelijk met veel zon trakteerde Anneke Tuyaerts op keyboard van 14u30 tot 18u het aanwezige terrasjespubliek op aangename meeslepende muziek. Om 19u30, met nu en dan een regenbui, kon men genieten van de kempische groep VESTON met Steven Van Gool. Later als onweersbuien het terras vergalden, werd met man en macht de zijwanden van de tenten geplaatst, en de show ging gewoon door. Om 21u werd Mary muzikaal door de zingende band op het podium getoverd. Along comes Mary wist onmiddellijk het publiek te boeien om ze daarna spontaan te laten swingen. De ambiance was totaal, velen dansten gezwind op de kinderkoppen onder de vlindertent van de Krankhoeve. De elegante Mary met prachtige, krachtige stem en haar band was die avond het zonneke in de kermis in de hel


5D M07395d

14 augustus  2014

Muziekreis van de Klare Rietjes naar het Groot-Hertogdom Luxemburg

Een wisselvallige dag met veel regen en nu en dan een warme, soms hevige zonnestraal beheerste de eerste dag van de tournee van de Klare Rietjes in het Luxemburgse Klein Zwitserland. Wat aanvankelijk een concert in volle natuur moest worden, kon wegens hevige stortbuien niet doorgaan aan het bruggetje over de Zwarte Ernz en aan de Schiessentümpel waterval. Guido Tijskens kon snel een alternatieve locatie in Müllerthal bespreken, zodat het concert kon doorgaan in de Brasserie Heringer Millen. Het bovenzaaltje was maar klein, qua akoestiek ideaal, maar beneden in de verbruikszaal waren de aanwezige schuilende wandelaars en toeristen aangenaam verrast door de heerlijke muziek van het sextet uit Bonheiden. Hun klanken stemden de weergoden inschikkelijk en de zon was plots daar, zodat het terras snel vol geraakte met nog meer geïnteresseerde natuurtoeristen.

 


5D M07395d

15 augustus 2014

Concert van de Klare Rietjes aan het stadhuis op de markt Echternach.

Na het ontbijt, enkele wandelingen, dan lekker eten, repeteren, nog eens lekker eten.
’s Avonds aan het oud stadhuis op de markt in Echternach, concerteerde het sextet uit Bonheiden met Sofie De Greef, Else Jansen, Linda Liers en Karen Lamoen allen op klarinet, Annie Vervloesem op altklarinet en Anneke Tuyaerts op basklarinet.
Na dit mooi concert in de binnenstad hadden Guido en Liesbeth lekkere warme soep met speciale broodjes klaargezet. Een vakantiedag om nooit meer te vergeten.
Met dank aan Annie, Liesbeth en Guido, jullie zijn subliem.


5D M07395d

16 augustus  2014

Lunchoncert van de Klare Rietjes op de kiostr van camping Martbusch.

Na een kleine vergadering en bespreking over de muziekkeuze stapten de Klare Rietjes richting kiosk. Deze kiosk is een staaltje van akoestisch vernuft, en de aanwezige toehoorders werden om 12u getrakteerd op een schitterend concert. De zon scheen volop, terwijl hemelse muzikale klanken van onze Klare Rietjes het plein en tent imponeerden. De aanwezige toehoorders waren blij verrast over de. kwalitatief hoogstaande muziek met veel klassiekers die hen massaal kon bekoren. Achteraf was er veel lof vanwege de organisatie voor “De Klare Rietjes” uit Bonheiden.


5D M07395d

16 augustus  2014

Avondconcert door de Klare Rietjes aan het busstation van Echternach

Een fijn en amusant avondconcert werd ons om 18u aangeboden door de Klare Rietjes. Op het einde van de winkelstraat, op de kiosk aan het busstation van Echternach was het muziek en dans ten top. Maar de sfeer barste vooral los, als iedereen terug aan de chalet bij Guido en Annie was aangekomen. Daar stond Liesbeth ons op te wachten, want zij had ongelooflijk lekkere scampi en kip/champignons klaar gemaakt. Als Marleen en Linda urenlang begonnen te communiceren in de P-taal, wapas hepet hepek vapan depe dapam. Dan kregen we nog een optreden van “De Dolle Rietjes”, die een speciaal nummer brachten “Hello Mia” (arr. Klare Rietjes op het thema Hello Dolly”). De moppen van een stralende Guido, die tevreden terugblikt op een feilloos weekend dat hij samen met Annie organiseerde. Het dankwoordje van voorzitster Mia was zeker terecht. Hoed af voor Guido en Annie, want wat zij georganiseerd en gepresteerd hadden, zal nog lang in het geheugen geprent zijn en een blije herinnering blijven. Tenslotte feliciteerde Mia ook de Klare Rietjes voor hun prachtige optredens de voorbije dagen. DANK U Klare Rietjes!


5D M07395d

17 augustus  2014

Kultur fest - Cultuurfeest Bollendorf met concert van de Klare Rietjes.

Op de Cultuurfeesten te Bollendorf (Duitsland) beëindigden de Klare Rietjes hun vierdaagse tournee in Luxemburg met een afsluitend concert. Daarna was er nog een optreden van de harmonie van Bollendorf. Hartelijk dank aan Paul voor de uitnodiging en hopelijk tot weerzien.

 


5D M07395d

24 augustus  2014

40ste Bonheidansfestival met de Koninklijke Muziekvereniging Bonheiden.

Het Bonheidense dansfestival, dat dit jaar aan zijn 40ste editie toe was, is steeds een succesverhaal. De arbeid en energie die door zovelen vrijwilligers in dit jaarlijks gebeuren gestoken wordt is de druifveer van een jeugdige en gezonde vereniging in Bonheiden. Wij, de Koninklijke muziekvereniging Bonheiden, wensen kunstdansgroep De Krekels hartelijk te feliciteren voor hun prachtige organisatie en te danken voor de uitnodiging. Wij hopen in de toekomst nog dikwijls te mogen samenwerken.

 


5D M07395d

27 september  2014

Dirigent Eddy Luytens van de Malinwa Harmonie werd gevierd tijdens KV Mechelen – Waasland-Beveren.

Dirigent Eddy Luytens van de Malinwa Harmonie werd gevierd tijdens KV Mechelen – Waasland-Beveren. Ook enkele muzikanten van de Koninklijke Muziekvereniging Bonheiden speelden op 27 september 2014 mee met de harmonie Malinwa om hun vriend muzikant Eddy Luytens te vieren. Een feestje dat zus Marleen had georganiseerd voor Eddy’s vijftigste verjaardag