Fotoalbum juni 2017

Dit is de index naar alle albums van juni 2017.

 

  40D 32041d

19 juni 2017

In gedachten bij Olga

Op 15 maart 2017 overleed Olga Degroote. Zij was het fijne vinnige dametje dat altijd en overal klaar stond als er bij de fanfare en de muziekvereniging te werken was.

De uitvaartplechtigheid vond plaats op zaterdag 25 maart om 10.30 uur in de Onze-Lieve-Vrouwkerk te Bonheiden. De familie verkoos om Olga op 19 juni te herdenken in de vertrouwde omgeving samen met de muzikanten van de muziekvereniging, die haar zo nauw aan het hart lagen.

Tijdens warme dagen denken wij nog meer aan u. Van achter uwen toog kon je zo goed de dorstige muzikanten laven. Einde citaat, de rest denk je er zelf maar bij...


Dank u Olga voor alles 

  40D 90675d

28 juni 2017

GEBO in 't Kranske

Drie juffen van de gemeentelijke basisschool GEBO kwamen elk met zo’n 20 leerlingen van het tweede leerjaar naar Kunstencentrum ’t Kranske. Daar kregen zij een praktische muziekles van Guido Vaganée en Mia Cools. Al snel wist men het verschil te kennen tussen een fanfare en een harmonie en later tussen koperen en houten blaasinstrumenten. Voor de gelegenheid had de muziekvereniging een twintigtal verschillende slag- en percussie-instrumenten opgesteld. De juf werd aangesteld tot dirigent, want een orkest kan niet spelen zonder een goede muziekchef. Even oefenen en dan was het voor echt. Met ritmische begeleiding en ondersteuning gaven de leerlingen het beste van zichzelf, terwijl Mia en Guido elk een solo voor hun rekening namen. Het was drie keer een prachtig optreden. Waarschijnlijk komen uit deze kinderen later enkele muzikanten voort, die faam en bekendheid zullen verwerven. De eerste stap is muziekonderricht en veel oefenen. Dat kan best in groep, zoals bij de Koninklijke Muziekvereniging Bonheiden.

Misschien komt er ooit Rock Bonheiden en staan enkele van deze muziektalenten daar op het podium. Wie weet …