Het ensemble de Klare Rietjes bestaat uit 4 muzikanten, die naar gelang de omstandigheden of de verwachtingen van de klant of organisator lichtjes kunnen aangepast worden.

 

 

40D 48874d

Ann Tuyaerts  -  Basklarinet:

Als dochter van kunstschilder Felix Tuyaerts uit Zaventem, kwam ze van kindsbeen af in contact met het milieu van de beeldende, schilderkunst en cultuur. Toch werd zang en gitaar haar passie. Ze volgde privé zangles en daarna muziekschool met specialisatie gitaar te Zaventem. Ze trad geregeld op voor plaatselijke verenigingen, in de kerk en bij verschillende vernissages. Als negenjarig meisje zong ze voor het eerst en solo de “Ave Maria” van Gounod.

Later volgde zij gedurende 8 jaar orgelles bij Yvonne Torfs. Op 38 jarige leeftijd leerde ze klarinet en sloot ze zich aan bij drie muziekverenigingen. Daar speelt Ann drie soorten klarinet, waaronder de basklarinet.

40D 48863d

Linda Liers  -   Klarinet Bb:

Muziek heeft bij haar altijd al een speciaal plekje ingenomen: als kind speelde ze blokfluit, later een aantal jaren klassieke gitaar. Als tweede roeping werd het klarinet na het horen van "Rhapsody in Blue" uitgevoerd door Walter Boeykens. Op 41 jarige leeftijd aarzelend begonnen met enkele klarinetlessen maar wegens gebrek aan tijd 6 jaar stilgelegen. Op initiatief van nichtje Sarah even gaan luisteren naar een lenteconcert van de Concertband, en daarna ging de bal aan het rollen ...

40D 48874d

Viviane Michiels  -  Alto sax:

Viviane is vooral actief als muzikant en bestuurslid van de Politieharmonie Mechelen. Zij bespeelt verschillende sax-instrumenten. Bij de muziekvereniging hanteert zij de Sax Bariton, maar bij de Klare Rietjes Sax Alt.

  

40D 48852d

Annie Vervloesem  -   Klarinet Bb, Altklarinet:

Als kind luisterde ze naar de 78 toeren platen en beeldde ze zich in dat ze op het podium zat. Haar eerste instrument was haar stem. Ze zong jaren in het "Angelakoor" o.l.v. Madeleine Jacobs. Zelfs toen ze al moeder was van drie kinderen zong ze bij "die Cierlijcke" in Mortsel o.l.v. Jan Van Der Roost.
Problemen met astma zetten een stop op het zingen, maar Annie miste de muziek. Op haar 41e leerde ze haar tweede liefde kennen... de klarinet. Ondertussen speelt ze in 4 harmonies en nu ook in dit ensemble.

 

 

De Klare Rietjes repeteren elke maandagavond van 18.50 uur tot 19.50 uur; in Kunstencentrum 't Kranske, Dorp 112, 2820 Bonheiden. (Ingang langs de Poverstraat)

Soms lassen zij op andere locaties en data extra repetities in.